Tilburg, Bergen op Zoom, Sint Philipsland, Eersel - Het is zondagavond 24 oktober, rond de klok van zeven uur. Het is rustig in de Dr. Mollerstraat. In een van de huizen in de straat is dan een 86-jarige vrouw alleen thuis. Binnen zit de vrouw nog op de bank. Ze hoort de bel, kijkt op, staat op en loopt richting de voordeur. De vrouw denkt nog dat er familie voor de deur staat. Soms krijgt ze spontaan bezoek. Ze is dus niet erg verrast als de bel gaat. Maar dan gaat het mis en wordt ze overvallen. Bureau Brabant brengt aanstaande maandag 22 november een reconstructie van deze zaak, waarin het slachtoffer haar verhaal doet.

Als de vrouw de deur opent, gaat het fout. De man duwt meteen de deur open en komt binnen. De vrouw kan niet op tegen de man. Hij pakt haar stevig vast en bijt haar toe dat hij geld wil hebben. “Ik moet geld! Ik moet geld!” De vrouw probeert hem duidelijk te maken dat ze geen geld in huis heeft. De overvaller wil maar één ding en dat is iets van waarde. Hij rukt zelfs de halsketting van de hals van de vrouw af. Dat ze 89 en kwetsbaar is, houdt hem niet tegen. Dan ziet de vrouw even later toch kans om weg te komen. 

Woninginbreker in Bergen op Zoom en Oudenbosch
 

In dezelfde uitzending zoeken we een inbreker die toesloeg in Bergen op Zoom en Oudenbosch. In augustus breekt een man in bij de Ravelijnflat in de Le Grandstraat in Bergen op Zoom. Hier wonen veel ouderen in een flat. De man staat op bewakingsbeelden en uit onderzoek blijkt dat hij eerder die dag een poging waagde in Oudenbosch. 

Slachtoffer van nep bankmedewerker in Sint Philipsland

Een nep bankmedewerker weet iemand in Sint Philipsland telefonisch te overtuigen om alle belangrijke bankzaken door te geven en zelfs een pinpas door iemand thuis op te laten halen. Vervolgens wordt er met haar buitgemaakte pinpas geld opgenomen. De man staat op beeld.

Inbraakpoging bij benzinestation in Eersel

Voor de eenheid Oost-Brabant zit er in de uitzending een inbraakpoging bij een benzinestation in Eersel. Drie personen proberen de boel open te breken. Maar ze komen van en koude kermis thuis, want alles zit zo goed dicht dat ze helemaal niks open krijgen. Ze staan op beeld!
 

Uitzendingen

Maandagavond om 18.15 uur is de eerste uitzending van Bureau Brabant bij Omroep Brabant. Daarna wordt de uitzending ieder uur herhaald tot dinsdagmiddag 17.15 uur.