TILBURG - Na de vernieling van een personenauto en een bedrijfsbus is donderdagavond een 24-jarige Tilburgse man aangehouden. De man zou een conflict hebben met de eigenaars van de voertuigen die hij vernield zou hebben.


Rond 18.30 uur meldden verschillende getuigen dat er in de Antony Moddermanstraat in Tilburg een bedrijfsbus vernield werd door iemand met een honkbalknuppel. De politie is met spoed ter plaatse gegaan, maar toen zij aankwamen op de plaats waar de vernieling plaats zou vinden troffen de agenten geen verdachten meer aan. Ook de bedrijfsbus was weg. Wel zagen de agenten een lang spoor van glasscherven liggen. Even later kwam de bus weer terug in de Antony Moddermanstraat en meldde zich ook een tweede benadeelde bij de agenten. Zijn auto was, door dezelfde man, helemaal in elkaar geslagen.

Verdachte vlucht, later toch aangehouden
De twee eigenaars van de auto’s waren de bedrijfsbus aan het laden toen zij plotseling grote knallen en glasgerinkel hoorden. Ze zagen dat de 24-jarige man de bus en de personenauto rondom met een honkbalknuppel bewerkte. Er ontstond flinke schade. De twee slachtoffers wilden vervolgens de vluchtende verdachte achterna gaan om hem over te dragen aan de politie, maar kregen hem niet te pakken. De twee mannen en verschillende getuigen gaven een goede omschrijving van de dader. Hierdoor konden agenten deze man om 19.10 uur aanhouden in zijn woning in Tilburg. Mogelijk ligt een eerder conflict tussen verdachte en slachtoffers ten grondslag aan de vernielingen, dat wordt door de politie nog onderzocht.

De 24-jarige Tilburger is ingesloten in een politiecellencomplex. Daar wordt hij vandaag gehoord over de feiten waarvan hij verdacht wordt.