Tilburg - In de uitzending van het televisieprogramma ‘Opsporing Verzocht’ wordt op dinsdag 30 juni aandacht besteed aan meerdere auto-inbraken bij het Elisabeth Tweestedenziekenhuis in Tilburg. Na een lange, uitputtende dienst in tijden van corona, werden meerdere zorgmedewerker van het ziekenhuis geconfronteerd met een auto-inbraak.

Op dinsdagmiddag 24 maart werden op de parkeerplaats meerdere auto’s opengebroken. De schade is groot, maar de verontwaardiging is misschien nog wel groter. We willen deze auto-inbrekers dan ook heel graag vinden. Op de camerabeelden zien we dat de inbrekers eerst nog een paar kentekenplaten stelen. Vervolgens schroeven ze de platen op hun auto. Er is sprake van drie daders die in een grijze Mercedes stationwagen rijden. Ze demonteren complete dashboards met navigatiesystemen uit de auto's. Onderdelen die vaak in gestolen auto’s worden gebruikt, maar mogelijk ook worden doorverkocht.

Uitzending

De live uitzending van Opsporing Verzocht is dinsdagavond 30 juni om 20.30 uur op NPO1. Op woensdag 1 juli wordt het programma rond 16.30 uur herhaald op NPO2.