TILBURG - Een 26-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats is zaterdag 8 augustus 2020 omstreeks 01.00 uur op de Umberstraat door de politie aangehouden. Hij zat als bijrijder in een auto waarvan de bestuurder een stopteken negeerde. De auto crashte op de Baden Powellaan nabij het Paletplein. Beide inzittenden gingen er daarna vandoor. De bestuurder wist uit handen van de politie te blijven. In het voertuig lagen inbrekerswerktuigen. De verdachte gaf een valse naam op en verzette zich bij zijn arrestatie.


Agenten reden vannacht in een opvallend dienstvoertuig over de Bredaseweg in de richting van de Baroniebaan. Ze zagen dat voor hen een auto, een Seat, onnodig op de linkerbaan bleef rijden. De bestuurder maakte, gezien de stuurbewegingen, tot twee keer toe aanstalten om links af te slaan, maar reed op het laatste moment toch rechtdoor. De bestuurder keerde op de Warandelaan en verhoogde zijn snelheid. Hij reed op de kruising met de Zwartvenseweg door het rode licht.

Stopteken
De agenten gaven een stopteken dat echter werd genegeerd. De auto bleef met hoge snelheden, tot boven de 130 km / uur over hoge vluchtheuvels rijden waarbij de vonken onder het voertuig vandaan kwamen. Bij het Paletplein verloor de automobilist de macht over het stuur en botste tegen een bord op een verkeersheuvel. Beide inzittenden vluchtten uit de auto. De bijrijder werd achterhaald en aangehouden. Hij gaf meerdere keren een valse naam op en verzette zich bij zijn arrestatie. Hij staat bij de politie geregistreerd als veelpleger. In het voertuig werd inbrekersgereedschap aangetroffen. De auto van het duo is total loss. De politie stelt een nader onderzoek in naar de bestuurder.