TILBURG - Een agressieve man sloeg donderdagmiddag 29 april 2021 op de Westermarkt een willekeurige voorbijganger in zijn gezicht. Vervolgens pakte hij de fiets van een 10-jarig kind af en vluchtte. De politie doet onderzoek naar de mishandeling en diefstal en zoekt getuigen.


De dader stond die middag rond 17.00 uur bij een pinautomaat nabij supermarkt Albert Heijn. Een langslopende klant van de supermarkt passeerde hem met een winkelwagentje. Uit het niets kreeg hij van de man een vuistslag in zijn gezicht. Het slachtoffer rende direct weg om aan de man te ontkomen. Hij schakelde vervolgens de politie in. Hierop is de dader vanaf het Roelof Kranenburgplein de Eduard Meijerslaan ingelopen. In de D.J. Jittastraat pakte hij in de buurt van de Top 1 Toys een fiets af van een 10-jarig kind. Op deze fiets fietste de dader rechtsaf de Tobias Asserlaan in richting de Statenlaan. Vervolgens verdween hij uit het zicht. Beide slachtoffers deden aangifte.

Getuigen gezocht

De politie onderzoekt de zaak en roept getuigen op zich via 0900 – 8844 te melden. U kunt meldingen ook anoniem doorgeven via Meld Misdaad Anoniem (0800 – 7000) of via het Politie WhatsApp nummer 06 – 1220 7006. De dader werd omschreven als een man van rond de 40 jaar met een getinte huidskleur. Hij is rond de 1.85m lang, heeft een normaal postuur en een kaal hoofd. Hij droeg een zwarte gewatteerde jas en een donkerkleurige broek. De fiets die gestolen is betreft een geel met grijze fiets (juniorfiets) van het merk Batavus. Aan de fiets was een los kettingslot met blauwe hoes bevestigd.

BVH 2021107704