TILBURG - Een agent heeft zaterdagmiddag een man herkent die in maart een diefstal heeft gepleegd. Hij ziet hem fietsen en herkent hem van een foto die hij had gezien.


Op 18 maart 2023 wordt een vrouw op de Westermarkt slachtoffer van de diefstal van een boodschappentas met daarin een bankpas. Korte tijd daarna wordt er met die pas in een winkel contactloos betaald. De vrouw doet aangifte en de recherche start een onderzoek. Van de betaling in de winkel zijn camerabeelden van de verdachte gemaakt. Deze beelden worden verspreid onder agenten met de vraag of iemand de man herkent. Daar komt zo geen reactie op.

Herkent

Op zaterdag 9 april 2023 om 12.40 surveilleert een motoragent op de Lage Witsiebaan. Hij ziet daar een man fietsen. Ergens in zijn geheugen gaat een lampje branden en hij spreekt de man aan. Dan realiseert hij zich dat hij de man herkent van de foto’s die hij had gezien van de verdachte van de eerdere diefstal. Voor de zekerheid vraagt hij een collega om even te komen en voordat de agent iets zegt geeft die collega aan dat dit de man is van de diefstal. Na overleg met de officier van justitie mag de verdachte, een 39-jarige inwoner van Tilburg, buiten heterdaad aangehouden worden. We complimenteren deze motoragent met zijn fotografisch geheugen.