TILBURG - Agenten hebben donderdag 25 januari rond 0.45 uur op de Nachtegaalstraat een 33-jarige Tilburger aangehouden. De man vertoonde levensgevaarlijk rijgedrag, weigerde te stoppen en verzette zich zo hevig bij zijn aanhouding dat een agent zijn hand brak.


De man kreeg vanwege zijn rijgedrag een stopteken op de Generaal Smutslaan. De verdachte negeerde dat en ging er met hoge snelheid vandoor. Meerdere politieauto’s sloten aan en de man haalde met zijn auto gevaarlijke kapriolen uit. De man reed met honderd kilometer per uur door de bebouwde kom, slingerde, reed tegen geparkeerde auto’s aan en verloor uiteindelijk zelfs zijn linker voorband waardoor hij enkel op de velg van dat wiel reed.

Nachtegaalstraat
Uiteindelijk eindigde de achtervolging in de Nachtegaalstraat. Daar wilde de Tilburger er nog te voet vandoor gaan, maar agenten wisten hem aan te houden. De man ging daarbij zo erg te keer dat de dienders geweld moesten gebruiken om hem te kunnen boeien, een van de agenten brak daarbij een hand. De verdachte vond het ook nodig de agenten uit te schelden en met de dood te bedreigen.

Cellencomplex
Ook in het cellencomplex was de man niet voor rede vatbaar. Hij weigerde ook mee te werken aan een blaas- en speekseltest Zijn rijbewijs is ingevorderd. Verder wordt hij verdacht van belediging, mishandeling, rijden onder invloed en het zich verzetten tegen zijn aanhouding. Hij is ingesloten in een cel.