TILBURG - Agenten hielden vrijdagnacht 16 oktober twee Tilburgers van 19 en 20 jaar in hun woonplaats aan op verdenking van het dealen in harddrugs. In de woning van de 19-jarige verdachte trof de politie diezelfde nacht een grote hoeveelheid harddrugs en dure merkkleding aan en daarom is hij ook aangehouden op verdenking van witwassen.


Politiemensen zien vrijdagnacht in de wijk Oerle in Tilburg iets voor middernacht dat een deal wordt gesloten en besluiten de betrokken personen te controleren. De verkopers blijken verschillende ponypacks gevuld met vermoedelijk cocaïne en ketamine bij zich te dragen. Het tweetal wordt hierop aangehouden. Na onderzoek blijkt het duo ook in het bezit te zijn van meer dan 1200 euro aan contant geld. Zowel de drugs als het geld zijn in beslag genomen.

Woning
Gezien de drugs en de grote hoeveelheid contant geld wordt niet veel later de woning van de 19-jarige verkoper doorzocht. Tijdens deze doorzoeking vindt de politie verschillende soorten (hard)drugs, waaronder hennep, cocaïne, xtc en crystal meth. Naast de drugs vinden agenten ook veel dure spullen. Deze spullen, onder andere merkjassen en dure merkschoenen, zijn in beslag genomen omdat ze vermoedelijk zijn betaald met crimineel verkregen geld. De verdachte wordt behalve van de handel in harddrugs ook verdacht van witwassen. Beide verdachten zitten vast voor verder onderzoek.

Verdachte situatie?
Ziet u een verdachte situatie of bent u mogelijk getuige van een drugsdeal? Meldt dit bij de politie! Bestrijding van de lokale handel in harddrugs heeft de volle aandacht. De politie pakt elke plaats aan waar wordt gedeald. Het gebruik van drugs leidt namelijk tot meer criminaliteit en heeft schadelijke effecten voor de volksgezondheid. Zowel de drugsdealers als de drugsgebruikers kunnen veel overlast veroorzaken. Bel met de politie (0900-8844) als u vermoedt dat er in uw buurt of wijk wordt gehandeld in drugs. Want de politie kan de drugsbestrijding niet alleen doen en heeft uw hulp nodig.