TILBURG - De politie hield zondagochtend 6 december twee verdachten aan op verdenking van zware mishandeling, diefstal met geweld en vrijheidsberoving. Op 28 november werd een 25-jarige Oosterhouter, nadat hij een date had, door meerdere mannen mishandeld, bestolen en van zijn vrijheid beroofd. Het onderzoeksteam sluit meerdere aanhoudingen niet uit.


Het slachtoffer heeft zaterdagavond 28 november via een datingsapp een afspraak in de omgeving van de Matterhornstraat in Tilburg. Nadat zijn date is afgelopen, wordt het slachtoffer plots door meerdere mannen belaagd. De belagers mishandelen het slachtoffer en wordt hij enkele uren tegen zijn wil in vastgehouden. Tijdens deze uren bedreigen ze de Oosterhouter en maken ze enkele duizenden euro’s buit. Zodra de mannen weggaan, belt het slachtoffer direct om hulp.

Wanneer de politie ter plaatse komt, treffen ze de man gewond aan. Een ambulance brengt het slachtoffer naar het ziekenhuis waar hij aan zijn verwondingen wordt behandeld. Een rechercheteam is direct een onderzoek gestart en hield vanochtend, zondag 6 december, twee verdachten in deze zaak aan. Het gaat om twee mannen van 18 en 19 jaar uit Tilburg. Ze zijn aangehouden voor diefstal met geweld, zware mishandeling en vrijheidsberoving. Het team sluit meerdere aanhoudingen niet uit en vraagt de daders zich bij de politie te melden.