TILBURG - De politie hield zaterdag 31 juli rond 01:40 uur op de Lange Nieuwstraat in Tilburg een 20-jarige man uit Tilburg aan voor onder andere bedreiging, belediging en wederspannigheid. De Tilburger maakte deel uit van een groep jongeren die overlast veroorzaakten. Tijdens zijn aanhouding ontstond er een dreigende sfeer vanuit de groep en was een politieman genoodzaakt zijn wapenstok te gebruiken om een veilige werkruimte te creëren.


De politie ontvangt zaterdag 31 juli rond 01:30 uur een melding dat een groep van ongeveer 10 jongeren overlast veroorzaken in de Lange Nieuwstraat in Tilburg. Politiemensen vragen ter plaatse meerdere keren of de groep wil vertrekken, maar daar wordt geen gehoor aan gegeven. Een persoon uit de groep, een 20-jarige Tilburger, gedraagt zich recalcitrant, weigert zijn legitimatiebewijs te laten zien en dreigt de agenten te gaan slaan. De politiemensen proberen hem vervolgens aan te houden, maar daar werkt hij niet aan mee. Vanuit de groep ontstaat er een dreigende sfeer en daarom roept een politieman meerdere keren dat de groep op afstand moet blijven, maar ook daar wordt niet naar geluisterd. De agent is daarom genoodzaakt zijn wapenstok erbij te pakken. Ondanks dat hij deze in zijn hand heeft, blijft de groep schreeuwen en lopen ze in de richting van de politiemensen. Om een veilige werkruimte te creëren moet de agent meerdere keren gebruik maken van zijn wapenstok. Ondertussen is zijn collega nog steeds bezig met de aanhouding van de recalcitrante man die zich blijft verzetten. De man scheldt onder meer met ziektes, uit meerdere bedreigingen en slaat en schopt richting de politiemensen. Met behulp van meerdere agenten wordt hij aangehouden en naar het cellencomplex gebracht.

Ook tijdens de rit richting het cellencomplex blijft hij schelden, schoppen en slaan. De 20-jarige Tilburger is aangehouden voor onder andere bedreiging, belediging en wederspannigheid. Hij zit vast en wordt door politiemensen gehoord.