TILBURG - Een 24-jarige Tilburgse taxichauffeur is afgelopen nacht nabij het Wandelbos door twee mannen beroofd van zijn jas en een tas met enkele bankpassen. De dieven dreigden hem met een mes te steken. De recherche stelt een nader onderzoek in en is op zoek naar getuigen.


Het slachtoffer heeft aangifte gedaan. Hij verklaarde dat hij taxichauffeur is en in een grijze Mercedes rijdt. Hij kreeg vrijdag 7 januari 2022 omstreeks 01.45 uur een aanvraag voor een rit vanaf de Wandelboslaan. Hij sprak voor het ROC af waar twee mannen op hem stonden te wachten. Een van hen stapte in op de bijrijdersplaats, de ander ging achterin zitten. De chauffeur vroeg aan de mannen om de rit vooraf te betalen. Ze konden daar kennelijk niet aan voldoen waarna de aangever hen verzocht uit te stappen. Er ontstond een woordenwisseling waarna de mannen een jas, twee telefoon en een tas van de chauffeur pakten. Het slachtoffer probeerde zijn bezittingen terug te pakken maar schrok toen het duo suggereerde dat ze in hem met een mes zouden aanvallen. Uiteindelijk sprongen beide mannen uit de auto en renden weg in de richting van de moskee. Tijdens hun vlucht hebben ze de telefoons laten vallen.

Signalementen

Man op de bijrijdersplaats:
- Man;
- Normaal postuur;- 17-20 jaar oud;
- Negroïde;
- Zwarte haren met aan beide zijkanten van het hoofd dreadlocks die er onverzorgd uitzagen;
- 1.75 meter groot ongeveer;
- zwart trainingspak;
- had een dubbele capuchon op (grijs onderop en zwart daaroverheen);

Man achter de bijrijder:
- Man;
- Normaal/slank postuur;
- 20-25 jaar oud;
- Negroïde;
- Kort kroeshaar;
- 1.85 meter groot ongeveer;
- zwart trainingspak;
- Capuchon;
- Opvallend veel tanden (volle mond);
- Aan de rechterzijde een verdikking/gezwollen lip;
- Aan de rechterzijde van zijn bovengebit een drietal zwarte tanden."

Oproep

Heeft u de daders vannacht gezien in de buurt van de Wandelboslaan? Slaat u aan op de signalementen!. Of heeft u andere informatie over deze gewelddadige beroving, neem dan contact op met de politie via 0900-8844 met vermelding van zaak nummer 2022006154