TILBURG - Agenten zagen maandagmiddag 26 juli 2020 een scooter met hoge snelheid over de Langendijk rijden. Zij blokkeren de scooter om hem mee te nemen naar de rollerbank, maar dan gaat de bestuurder er vandoor en rijdt daarna tegen het dienstvoertuig aan. Uiteindelijk weten ze hem aan te houden en mee te nemen naar het politiecellencomplex.


Rond 15.00 uur zien twee agenten de scooter rijden met hoge snelheid. Zij rijden dan met hun voertuig een stukje fietspad op om de scooter aan te spreken. De bestuurder, een 25-jarige man uit ’s Gravenhage, stuurt zijn scooter opzij, negeert een rood verkeerslicht en rijdt weg richting de Karel Boddenweg.

De agenten achtervolgen de scooter met optische en geluidssignalen om hem te laten stoppen. Als zij naast hem rijden geven ze de man een stopteken, waarna hij het dienstvoertuig van de agenten raakt. De bestuurder stuurt nogmaals richting het voertuig van de twee agenten, maar komt dan zelf ten val.

Aanhouding
Bij controle blijkt dat de man drugs bij zich had. Ook bleek dat de kentekenplaat van de scooter gestolen was. De man moest een indicatieve drugs- en blaastest ter plaatse afnemen. Hij bleek ook onder invloed van drugs te zijn. Hij is aangehouden op verdenking van heling van de kentekenplaat, negeren van een stopteken en vermoeden van rijden onder invloed.