WAALWIJK - Op donderdagavond 17 maart 2022 schoot de politie een 27-jarige verdachte neer in Waalwijk. De man, die geen vaste woon-of verblijfplaats in Nederland had, kreeg direct medische hulp maar kwam helaas toch te overlijden. Het onderzoek wijst voorlopig uit dat er sprake is van een ongewild schot.

Wel reden tot aanhouding, geen reden tot schieten
De man was verdachte in een lopend drugsonderzoek en het arrestatieteam kwam in actie om de verdachte aan te houden. Hierbij is er door de politie geschoten. Tot op heden is uit het onderzoek gebleken dat er geen directe aanleiding bestond om te schieten en dat er sprake is van een ongewild schot. De betrokken politiemedewerker is als verdachte aangemerkt van dood door schuld en de Rijksrecherche doet verder onderzoek naar het incident. In een persoonlijk gesprek heeft het OM dit toegelicht aan de nabestaanden van het slachtoffer.

Het verdere onderzoek naar de toedracht en de beoordeling daarvan door het Openbaar Ministerie, zal nog geruime tijd in beslag nemen. In afwachting hiervan doet het OM geen verdere uitspraken.