's-Gravenhage, Tilburg - De politie heeft zaterdagochtend een 55-jarige man uit Tilburg aangehouden in zijn woning. Hij wordt verdacht van het feit dat hij via social media twee landelijke bewindslieden heeft bedreigd.

De afgelopen week verschenen er meerdere bedreigingen via social media aan het adres van de twee landelijke bewindslieden. Het Team Bedreigde Politici van de regionale recherche van de politie-eenheid Den Haag kreeg hiervan meldingen binnen. Door beide bewindslieden is aangifte gedaan. Het dossier is overgedragen aan de eenheid Zeeland West-Brabant omdat de verdachte iemand uit Tilburg zou zijn. Er is direct een onderzoek gestart wat heeft geresulteerd in de aanhouding van de Tilburger op zaterdag 27 juni 2020. De verdachte is na verhoor heengezonden. Hij blijft verdachte in deze zaak.

Ongehinderd

Politici moeten hun werk ongehinderd kunnen doen. Iedere bedreiging is strafbaar, maar een bedreiging in de richting van een politicus raakt en beschadigt niet alleen de persoon zelf maar ook onze democratie. Om die reden worden alle bedreigingen beoordeeld en worden de meeste verdachten van het bedreigen van een politicus ook vervolgd.