DONGEN - Tijdens een integrale controle van handhavers van de gemeente Dongen en de politie zijn vanmorgen in een schuur grenzend aan een woning aan de Danielsweg de restanten van een drugslab ontdekt. Ook werd een busje met chemisch afval vermoedelijk afkomstig van een drugslab in beslag genomen. De bestuurder daarvan, een 23-jarige man uit Hoeven, wilde net het terrein afrijden. Hij is aangehouden.

Integrale controle

Handhavers van de gemeente Dongen en enkele politieagenten gingen, vandaag, dinsdag 6 februari 2024, samen op pad voor een integrale controle om ondermijnende activiteiten tegen te gaan. Daarbij stond ook een woonhuis met grote schuur aan de Danielsweg voor een hercontrole op het programma. Op dat adres zijn namelijk in 2019 ook drugs gerelateerde goederen aangetroffen. Bij aankomst van de opsporingsambtenaren wilde net een busje geladen met chemisch drugsafval het terrein verlaten. De 23-jarige bestuurder werd door de politie aangehouden.


Onderzoek

Er hing rondom het busje en het pand een chemische geur. Er werd rekening mee gehouden dat er nog mensen in het pand waren. Daarom heeft een arrestatieteam de schuur en woning grondig doorzocht. Een politieheli hield vanuit de lucht de omgeving in de gaten. Er werd echter verder niemand aangetroffen. Wel werden er in de schuur restanten van een drugslab aangetroffen zoals attributen om drugs te produceren en afvalproducten die daarbij ontstaan. Medewerkers van de Landelijke Faciliteit Ondersteuning en Ontmantelen en Forensische Opsporing stellen een nader onderzoek in.

Quote burgemeester Dongen


Burgemeester Bakermans: “De goede samenwerking tussen de gemeentelijke boa’s, politie en Enexis heeft geleid tot de opsporing van dit drugslab. We weten dat dit soort criminaliteit ook in Dongen voorkomt, maar dit soort zaken willen we niet in de gemeente. Een drugslab is een gevaar voor de omgeving en trekt vaak andere criminaliteit aan. Daarom mijn oproep aan bewoners en ondernemers. Houd je ogen en oren open en meld het vooral bij de politie of bel dan naar Meld Misdaad Anoniem via 0800 - 7000. We hebben elkaar hard nodig om Dongen veilig te houden.”