TILBURG - Een in brand gestoken scooter op de Spinmeesterstraat heeft in de nacht van vrijdag 26 op zaterdag 27 november jl. voor veel onrust en schade gezorgd. De brommer stond vlak voor een woning. Door de heftige brand explodeerde het grote raam aan de voorzijde van het pand en ontstond er veel rookontwikkeling. De bewoners wisten zich in de tuin in veiligheid te brengen. De politie onderzoekt camerabeelden uit de omgeving en roept getuigen op zich te melden.

De brand brak omstreeks 05.00 uur uit. Een van de bewoners, die in de woonkamer op de bank lag, alarmeerde de hulpdiensten. Er zijn aanwijzingen dat de scooter in brand gestoken is. De tweewieler is van een van de bewoners. Zij hebben geen idee wie er achter deze brandstichting zit. De politie neemt het voorval vanwege de schade en het gevaar dat voor de bewoners ontstond hoog op.

Oproep
Was u getuige van deze brandstichting of heeft u andere informatie over de dader(s) bel dan met de politie in Tilburg via 0900/8844 of met Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000. U kunt daarbij vermelden dat het om zaaknummer 2021318323 gaat