BERKEL-ENSCHOT/TILBURG - De politie is dringend op zoek naar automobilisten die donderdag 18 maart rond 16.00 uur getuige zijn geweest van opvallend rijgedrag van een bestuurder van een zwarte Dodge type Ram. Hij reed over de N65 en de A65 in de richting van Tilburg.

De bestuurder van de zwartkleurige Dodge haalde die middag rond 16.00 uur op de N65 bij Berkel-Enschot met hoge snelheid een blauwe Volkswagen Polo rechts in. Tijdens deze inhaalmanoeuvre raakte hij de andere auto, waardoor er een aanrijding ontstond. Meerdere automobilisten moesten hierdoor flink op de rem. Toen de hevig geschrokken bestuurster de bestuurder van de Dodge wilde aanspreken, ging hij er met hoge snelheid vandoor. Op de snelweg A65 zou deze zelf Dodge eveneens gevaarlijk weggedrag hebben vertoond, waaronder rechts inhalen, over de vluchtstrook rijden en onverwachts hard remmen waardoor de overige weggebruikers in gevaar kwamen.

Aanhouding
De bestuurster van de blauwe Volkswagen bleef de zwarte Dodge volgen in de richting van Eindhoven. Op de A58 hield de bestuurder een zwartkleurig voorwerp uit het raam in haar richting. Zij vermoedde dat het om een vuurwapen ging. De inmiddels gealarmeerde politie zocht vervolgens naar de bestuurder van de Dodge en de vrouw deed aangifte. Rond 17.00 uur zag de politie de Dodge rijden over de Ringbaan-Zuid in Tilburg. De 41-jarige bestuurder uit Tilburg werd vervolgens middels een uitpraatprocedure uit de auto gehaald en aangehouden. Er werd geen vuurwapen bij hem aangetroffen. In zijn woning vond de politie een stroomstootwapen. Dit wapen is in beslag genomen. De verdachte zit vast voor verder onderzoek.

Getuige van rijgedrag zwarte Dodge?
De politie is dringend op zoek naar automobilisten die getuige zijn geweest van de aanrijding tussen de zwarte Dodge en de blauwe Volkswagen Polo op de N65 ter hoogte van Berkel-Enschot. Ook zoekt zij getuigen van het opvallende rijgedrag van de Dodge op de A65. Hebt u meer informatie? Bel dan direct met de politie: 0900-8844. Of via het Politie WhatsApp nummer 06 - 1220 7006. Belt u liever anoniem, dan kan dat via Meld Misdaad Anoniem (0800 – 7000).