TILBURG - Nadat de politie in Tilburg op een melding af ging van een op handen zijnde inbraak, troffen zij in het betreffende pand een hennepkwekerij aan. Er werden drie personen aangehouden.

Vrijdagochtend, even na 05.00 uur, meldde een getuige dat er in de Enschotsestraat in Tilburg in een woning werd ingebroken. Vier mannen probeerden met een koevoet de voordeur van een woning te forceren. Eenmaal ter plaatse trof de politie inderdaad een opengebroken deur aan. Toen zij naar binnen gingen werden ze vrijwel meteen geconfronteerd met de aanwezige inbrekers. Die wilden er bij het zien van de politie meteen vandoor gaan, waarbij een van hen kort in gevecht ging met een van de agenten.

Drie verdachten wisten in eerste instantie te ontsnappen. Na een achtervolging te voet konden twee van hen echter alsnog worden aangehouden. Een derde verdachte, vermoedelijk de eigenaar van de woning, werd in de woning aangehouden. Na een onderzoek in de betreffende woning bleek namelijk dat daar een hennepkwekerij was ingericht.