TILBURG - De politie hield donderdagavond 16 september twee fietsendieven aan rondom het Centraal Station in Tilburg. Een 20-jarige man uit Tilburg en een 22-jarige man uit Zwolle werden op heterdaad betrapt en aangehouden.

De agenten waren in burgerkleding aanwezig in de omgeving van de Burgemeester Stekelenburgplein om te controleren op fietsendiefstal. Omstreeks 19.30 uur zagen de agenten een man de fietsenstalling van het station inlopen en wat schichtig rondkijken. Toen hij met een elektrische fiets aan de hand kwam aanlopen, werd hij door de agenten gecontroleerd. De fiets bleek zojuist door hem te zijn gestolen. Hij werd aangehouden en naar het politiebureau gebracht. Rond 22.45 uur was het weer raak. Een man rommelde aan een elektrische fiets en nam hem vervolgens mee. Hij werd direct gecontroleerd en bleek niet de rechtmatige eigenaar te zijn. De 22-jarige verdachte werd hierop aangehouden en meegenomen naar het politiebureau.

Fiets gestolen? Doe aangifte!
Doe altijd aangifte bij de politie. Aangifte doen kan online of op een politiebureau. Alleen dan wordt uw fiets opgenomen in het fietsdiefstalregister. Dat helpt om uw fiets terug te vinden en om de dief en heler op te sporen. In overleg kan de fiets, als deze wordt achterhaald, ook bij u terugbezorgd worden. Zonder het doen van aangifte is er geen kans om uw fiets terug te krijgen via de politie.

Hoe beveilig ik mijn fiets?
De ideale situatie is om zowel het frame als de beide wielen vast te maken. Als u alleen uw wielen vastmaakt, kunnen ze nog steeds uw fiets opladen of met de fiets zonder wiel gaan lopen. Stalt u uw fiets voor langere tijd? Maak dan ten minste het frame vast.

Maak uw fiets met het frame vast aan een vast voorwerp dat dieven niet kunnen verplaatsen. Bijvoorbeeld aan een paal .

Gebruik goede sloten en eventueel zelfs twee (verschillende) sloten.

Gebruikt u een ketting- of kabelslot? Bevestig het dan hoog en los. Hoog van de grond bemoeilijkt het gebruik van een betonschaar en doorzagen is moeilijker wanneer het slot los hangt. Wanneer een kettingslot tegen de grond hangt, kan de grond worden gebruikt bij het breken van een slot.

Een beugelslot kunt u het beste zo laag mogelijk hangen. Vul de ruimte binnen de beugels zoveel mogelijk op.

Lees meer tips op stopfietsdiefstal.nu.