TILBURG - De politie onderzoekt een poging tot woningoverval die dinsdagavond plaats vond aan de Sint Paulusstraat. Een nog onbekende man bedreigde de 32-jarige bewoner met een zwaar stuk gereedschap en een op een vuurwapen gelijkend voorwerp. Het lukte het slachtoffer om de overvaller buiten te werken.

Het slachtoffer deed aangifte. Hij vertelde dat hij dinsdagavond 9 februari 2021 omstreeks 19.35 uur bij hem werd aangebeld. Hij was alleen thuis en opende de voordeur. Hij zag een hem onbekende man staan, die direct naar binnen stormde en hem bedreigde met een zwaar stuk gereedschap. Er ontstond een worsteling waarbij de aangever erin slaagde het ‘wapen’ af te pakken en de indringer buiten te werken. Hierna probeerde de overvaller opnieuw de woning binnen te komen waarbij hij nu dreigde met een op een vuurwapen gelijkend voorwerp. Uiteindelijk kwam een buurman op het lawaai af en is de dader zonder buit gevlucht in de richting van de Groeseindstraat / Hoefstraat. Het zou gaan om een donkergetinte man met een pokdalig gezicht. Hij is circa 30 jaar oud en 1.80 meter lang. Hij droeg zwarte kleding.

Oproep
Heeft u dinsdagavond in de omgeving van de Sint Paulusstraat iets gezien wat ons zou kunnen helpen om deze overvaller te vinden. Heeft iemand in de omgeving misschien camerabeelden.

Getuigen of mensen die iets van dit misdrijf afweten worden dringend verzocht dit te melden- via 0900-8844 of WhatsApp (0612207006)- anoniem via 0800-7000