TILBURG - De politie heeft donderdagochtend 13 juni 2024 twee Tilburgers aangehouden. Het tweetal, 17 en 19 jaar oud, wordt verdacht van (betrokkenheid bij) diefstal met geweld. Eerder dit jaar hield de politie in dit onderzoek al vijf verdachten aan. Drie van die eerder aangehouden verdachten bleken na onderzoek niks met de misdrijven te maken te hebben.

De politie deed de afgelopen tijd onderzoek naar meerdere meldingen van diefstal met geweld rondom verkoopafspraken van tweedehands gsm’s en tablets. Eind januari bleken in Tilburg en Udenhout mensen tijdens zo’n verkoopafspraak te zijn bedreigd met een mes en beroofd van de spullen die ze wilden verkopen.

Twee nieuwe verdachten

Op dinsdagavond 30 januari hield de politie in totaal vijf verdachten (in de leeftijd van 14 tot 20 jaar) aan op verdenking van (betrokkenheid bij) diefstal met geweld. Uit het onderzoek dat daarna volgde bleek dat de drie oudste verdachten niks met de diefstal te maken hadden. Zij zijn op 31 januari weer vrijgelaten. De twee jongste, minderjarige, verdachten mochten op 1 februari weer naar huis, maar zij bleven wel verdachten en moeten zich op een later moment voor de rechter verantwoorden voor hun aandeel. De politie zette het onderzoek voort en hield vandaag twee nieuwe verdachten aan. Dit tweetal, 17 en 19 jaar oud en woonachtig in Tilburg, is vandaag verhoord. Het onderzoek loopt nog.