TILBURG - De politie heeft zaterdagavond 9 januari 2021 op meerdere locaties in totaal acht mensen aangehouden op verdenking van overtreding van de Opiumwet. Dat gebeurde tijdens een lopend drugsonderzoek. Ook deed de politie op diverse adressen huiszoeking.


In een woning aan het Korvelplein hield de politie een man en vrouw uit Tilburg, beiden 25 jaar oud, aan, plus een 46-jarige man uit Den Haag, een 61-jarige man uit Utrecht, een 46-jarige man uit Utrecht en een 55-jarige man uit Tilburg. De politie was naar de woning gekomen, omdat ze informatie had dat in een woning een flinke partij drugs zou liggen. Dat bleek niet het geval te zijn.

Drugs in auto
De politie zette het onderzoek voort en zette op de Coba Pulskenslaan een auto met daarin twee inzittenden die kort daarvoor op het Korvelplein geweest waren, aan de kant. In de auto zaten een 20-jarige man uit Tilburg en een 24-jarige man uit Rijen. In de auto van dit tweetal trof de politie bijna 4 kilo hennep aan. De drugs zijn in beslag genomen.

De politie deed onderzoek in twee woningen in Tilburg en in een woning in Rijen. Alle verdachten zijn meegenomen naar het politie en zitten nog vast. De politie zet het onderzoek voort.