TILBURG - Op zondag 24 januari 2021 vonden ernstige rellen plaats in Tilburg. Veel personen gingen zowel voor als na 21:00 uur protesteren tegen de invoering van de avondklok.

Dit liep uit op ernstige rellen, waarbij op de avond en nacht zelf achttien jonge mannen werden aangehouden voor uiteenlopende strafbare feiten. Het is de politie duidelijk dat veel meer personen deelnamen aan de rellen en daarbij onder meer ernstige vernielingen. Als dieptepunt raakte die avond een 33-jarige bewoonster ernstig gewond aan haar gezicht toen de zijkant van haar woning met zwaar vuurwerk werd opgeblazen.

Speciaal team
Een speciaal rechercheteam is al ruim een week aan de gang om deze ‘Tilburgse’ relschoppers op te sporen. Ondertussen zijn al vele camerabeelden bekeken waarop vernielers en relschoppers te zien zijn. Rechercheurs zijn deze beelden aan het bestuderen om te kijken of ze mensen op de beelden herkennen. Mocht dat niet lukken dan is een volgende stap om de beelden online te tonen of er in Bureau Brabant of Opsporing Verzocht aandacht aan te besteden. Op basis van de beelden is op 3 februari al een persoon aangehouden.

Betrokken bij de rellen?
Was jij betrokken bij de ongeregeldheden in Tilburg? En wil je niet dat je herkenbaar online komt te staan of op televisie komt? Meld je dan nu bij de politie via 0900-8844 onder vermelding van het zaaksnummer 2021025000.