OOSTERHOUT - Een 27-jarige Oosterhouter is zaterdag 9 oktober 2021 omstreeks 23.15 uur na behandeling in het ziekenhuis in Breda aangehouden omdat hij eerder op de avond op de Bredaseweg een ernstig verkeersongeval had veroorzaakt, waarbij een 18- jarige in Oosterhout verblijvende man zwaar gewond is geraakt. De politie onderzoekt of hij te hard heeft gereden. Er is bloed bij hem afgenomen dat wordt onderzocht op alcohol en drugsgebruik.


Specialisten van het team Verkeer doen in nog onderzoek naar de toedracht. Kennelijk kwam de automobilist uit Teteringen en reed hij over de Bredaseweg in de richting van Oosterhout. Ter hoogte van de Burgemeester Materlaan is hij met twee wielen in de berm terecht gekomen. Daarna schampte hij een lantaarnpaal met reclamebord. Vervolgens is de auto in de slip geraakt. Daarna kwam het voertuig met een verkeerslicht in botsing, sloeg over de kop en raakte daarbij een fietser die op het fietspad stond te wachten om over te steken.

Zwaar gewond

De fietser is met ernstige verwondingen, met vermoedelijk interne bloedingen naar een het Elisabethziekenhuis in Tilburg gebracht. De automobilist had een bult op zijn hoofd en glassplinters in zijn hand. Hij werd na behandeling aangehouden. Hij wordt verdacht van het veroorzaken van een aanrijding waarbij iemand zwaar lichamelijk letsel heeft opgelopen en rijden onder invloed. Zijn rijbewijs is ingevorderd. De auto is total loss.