DONGEN - Forensische rechercheurs zijn een onderzoek gestart om te proberen de oorzaak te achterhalen van een brand waarbij iemand om het leven is gekomen.


Op zondag 28 november om 4.45 uur werd de brandweer met spoed naar een woning aan de Kardinaal van Rossumstraat in Dongen gestuurd. In die woning woedde een grote uitslaande brand. Meerdere bewoners zouden het dak op gevlucht zijn. Lees hier het bericht van de Veiligheidsregio Midden en West-Brabant over het incident.

Lichaam

Tijdens het nablussen van de brand werd het lichaam van een persoon gevonden door brandweerlieden. De politie is om die reden een onderzoek gestart naar de oorzaak van de brand en de identiteit van het slachtoffer. In de media worden al mededelingen gedaan over het slachtoffer gebaseerd op magere informatie. Wij willen voor ons zelf maar uiteraard ook voor nabestaanden zeker weten wie het slachtoffer is. Om die reden zal er vooralsnog niets over de identiteit door ons naar buiten gebracht worden totdat die is vastgesteld. Het onderzoek naar de oorzaak van de brand zal onder andere bestaan uit het horen van de bewoners en andere getuigen. Ook zullen forensisch specialisten proberen te achterhalen hoe de brand is ontstaan. Dist is meestal een langdurig onderzoek en er zal op korte termijn geen uitsluitsel over zijn.