TILBURG - Bewoners van een pand aan de Scarlattistraat zijn zondag 30 mei 2021 omstreeks 23.00 uur enorm geschrokken toen van buiten af een soort van Molotov cocktail naar binnen werd gegooid. Hierdoor ontstond brand in de woonkamer. Er raakte niemand gewond. Getuigen zagen na de brandstichting twee jongens weg rennen. De recherche stelt een onderzoek in.

De 50-jarige bewoonster deed aangifte. Ze vertelde dat zij zich in de woonkamer aan de tuinzijde bevond. Twee zoons zaten aan de voorzijde in de woonkamer. Plotseling hoorden zij een harde knal vanuit het voorste gedeelte van de woonkamer. Snel deed zij de schuifdeur open waarna haar zoons de achterkamer in renden. Ze zag rook en vuur in de woonkamer. Twee dochters die boven waren, kwamen naar beneden waarna ze tevergeefs trachtten het vuur uit te maken. De brandweer heeft de brand geblust.

Oproep
Getuigen verklaren dat na de brandstichting twee jongens, 15 a 20 haar wegrenden. De politie stelt een nader onderzoek in en roept getuigen op om contact op te nemen via 0900-8844. Dat geldt ook voor buurtbewoners die relevante camerabeelden hebben.