TILBURG - De politie heeft dinsdagochtend 9 maart 2021 twee verdachten aangehouden op verdenking van zware mishandeling, diefstal met geweld en vrijheidsberoving. De aanhoudingen volgen nadat er in december ook al twee aanhoudingen zijn geweest voor soortgelijke incidenten.

Zaterdagavond 28 november 2020 heeft een man een afspraak via een datingsite gemaakt en afgesproken in de omgeving van de Matterhornstraat in Tilburg. Nadat zijn date is afgelopen, wordt het slachtoffer belaagd, mishandeld en tegen zijn wil vastgehouden.

Enkele dagen later, op 3 december 2020, gebeurt er een soortgelijk incident. Het slachtoffer wordt belaagd, mishandeld en zijn portemonnee en telefoon worden gestolen.

Aanhoudingen
Het recherche team heeft na uitgebreid onderzoek op 6 december al twee verdachten aangehouden. Het gaat om twee mannen van 18 en 19 jaar uit Tilburg.

Dinsdag 9 maart zijn er wederom twee aanhoudingen geweest. Het gaat om een jongen van 17 uit Tilburg en een man van 18 uit Tilburg.

Doe aangifte
Mensen die een soortgelijk incident meegemaakt hebben en nog geen aangifte hebben gedaan, vragen we om dit alsnog te doen. U kunt contact met de politie opnemen via 0900-8844 en een afspraak maken voor een aangifte. Meer informatie over aangifte doen, vindt u hier: https://www.politie.nl/themas/aangifte-doen.html

Wees terughoudend
Het gaat om verschillende datingapps, waarbij er meer risico zit in apps waarbij anonimiteit voorop staat. We willen een paar aanbevelingen doen: wees gezond wantrouwig als het gaat om een onbekend contact. Probeer meer informatie in te winnen door bijvoorbeeld actuele foto’s te vragen en te bellen vóór het afspreken. Wees terughoudend met het geven van persoonlijke informatie zoals adres, telefoonnummer of privéfoto’s aan een onbekend contact. Spreek bij voorkeur af in het zicht van andere mensen en niet thuis, op een verlaten plaats of in het donker. Word je slachtoffer van een beroving en/of word je mishandeld bij een afspraak, bel direct 112 en onthoud het signalement en vluchtrichting van de dader.