TILBURG - Op donderdag 13 januari 2022 kwam via de 112 alarmcentrale een melding binnen van een aanrijding in Tilburg. Politie-eenheden gingen ter plaatse en hielden op de Sinopelstraat de bestuurder (een 47-jarige man) van een personenauto aan voor het verlaten van plaats ongeval en rijden onder invloed. De man werd later in zijn cel onwel en kwam ondanks reanimatie te overlijden.

Op de Sinopelstraat in Tilburg werd op 13 januari 2022 een 47-jarige man door burgers in bedwang gehouden. De politie ging over tot aanhouding van de man, voor het verlaten van plaats ongeval en rijden onder invloed. Vanwege zijn verwarde gedrag werd door de politie eveneens rond dezelfde tijd een ambulance ter plaatse verzocht. De man weigerde een blaastest te doen. De man werd met een politieauto overgebracht naar het politiebureau. Op het politiebureau kon de man steeds moeilijker op zijn benen staan onderweg naar zijn cel. Niet veel later werd er medische zorg verleend aan de man in zijn cel, waaronder reanimatie. De man overleed kort daarna. Het overlijden van de man wordt verklaard aan de hand van cocaïne-vergifting.

Geen strafbaar feit geconstateerd

Op basis van het onderzoek van de Rijksrecherche heeft het Openbaar Ministerie geoordeeld dat er ten aanzien van het overleden van de man niet is gebleken van enig strafbaar feit door de betrokken politieambtenaren of andere personen.