TILBURG - Een inwoner van Tilburg is woensdagavond beroofd van zijn telefoon en pinpas. Ook moest hij onder dwang zijn pincode afgeven zodat de daders geld konden pinnen.

Het slachtoffer liep woensdag 2 september 2020 omstreeks 22.35 uur van het Piusplein in de richting van het Stadhuisplein. Toen hij de trap voor het stadhuis op liep werd hij aangesproken door een blanke man van ongeveer 30 a 40 jaar oud en 1.80 lang. Hij had lichtkleurige kleding aan. De man vroeg om geld maar dat had het slachtoffer niet. Toen pakte de man een glimmend voorwerp uit zijn zak, vermoedelijk een mes en werd kwaad. Het slachtoffer deed het enige wat hij kon doen en dat was meewerken.

Pinnen
Het slachtoffer moest meelopen. Ondertussen kwam er een tweede verdachte bij, ook een blanke man in dezelfde leeftijd. Deze had een zwarte baard had donkerkleurige kleding aan. Het slachtoffer moest onder het lopen zijn pinpas afgeven en zijn pincode. Ook zijn telefoon werd hem afgenomen. Bij een geldmaat aan de Schouwburgpromenade werd een flink geldbedrag van de rekening van het slachtoffer gehaald. Toen lieten de twee mannen het slachtoffer gaan zonder telefoon en pinpas. Thuis heeft hij de politie gebeld en zijn pinpas geblokkeerd.

Onderzoek
De politie is direct een onderzoek gestart. De aangifte is opgenomen en de omgeving is nog afgezocht zonder resultaat. Er zal gekeken worden of er mogelijk camerabeelden zijn van het incident. Maar we hopen ook dat er getuigen zijn van het voorval en dat er mensen zijn die mogelijk de daders herkennen. Liep u woensdagavond door het centrum van Tilburg en heeft u twee mannen van 30 a 40 jaar gezien met een jongeman van 20 jaar tussen hen in meld dat dan. Misschien heeft iemand gezien dat er bij de geldmaat gepind werd door dit drietal. Kortom, alle informatie is welkom

Melden kan:
- via de banner onder dit bericht
- via de politieapp of het meldformulier op politie.nl/aangifte-of-melding-doen
- via 0900-8844 of WhatsApp (0612207006)
- anoniem via 0800-7000 of het meldingsformulier van M