TILBURG - Omdat hij twee opsporingsambtenaren bedreigde is woensdagmiddag een verdachte aangehouden. Geweld tegen opsporingsambtenaren wordt niet getolereerd.

Op woensdag 29 september wilden twee gemeentelijke opsporingsambtenaren (Boa’s) een auto die op de stoep stond op de Piushaven gaan bekeuren. Op dat moment kwam de eigenaar van de auto al scheldend naar buiten. De boa’s wilden een gesprek met de man aan gaan maar die had daar geen behoefte aan. Integendeel want hij bedreigde de boa’s met de dood. Uit de aangifte bleek dat de man, als hij de mogelijkheid zou hebben, hij ze “kei kapot” zou rijden.

Aanhouding
Dat is een duidelijke bedreiging en de boa’s riepen direct de hulp in van de politie om de man aan te houden. Maar voordat die arriveerden stapte de man in zijn auto. Eerst reed hij achteruit in de richting van de boa’s waardoor deze opzij moesten stappen. Daarna reed hij weg. Via de portofoon namen de agenten contact op met de boa’s. Daardoor wisten ze wat het kenteken was van de auto en welke kant hij opgereden was. Daardoor kon de verdachte snel een stopteken krijgen op de Broekhovenseweg. Hij gaf toe dat er een conflict was geweest. De 54-jarige Tilburger werd aangehouden voor de bedreigingen.

Geweld tegen werknemers met een publieke taak
Behalve politiemedewerkers krijgen ook andere medewerkers met een publieke taak te maken met agressie en geweld, zoals boa’s, ambulance- en brandweerpersoneel, tramconducteurs, buschauffeurs, onderwijzers of belastinginspecteurs. Politie en justitie hanteren hier dezelfde aanpak: aangiftes worden altijd opgenomen, daders worden met prioriteit door het Openbaar Ministerie voor de rechter gebracht, en tegen de daders wordt een driemaal zo hoge straf geëist.