TILBURG - Agenten hebben tijdens een achtervolging een 36-jarige Tilburger aangereden. De verdachte zou eerder op de vlucht zijn geslagen toen hij betrapt werd bij een inbraak.

De politie kreeg op dinsdag 13 september rond 6.53 uur de melding dat er mogelijk zou worden ingebroken aan het Kapelaan Poellplein. Daarbij zou ook een inbraakalarm zijn afgegaan. Meerdere eenheden gingen aan de hand van een signalement dat getuigen gaven op zoek naar de mogelijke inbreker. Daarbij kwamen ze in de omgeving de verdachte tegen, die op een fiets reed, en er ontstond een achtervolging. Daarbij wilde de verdachte niet stoppen ondanks dat de agenten hem meerdere malen een stopteken gaven. Tijdens de achtervolging gooide hij verschillende, mogelijke gestolen, goederen weg.

Gewonde verdachte
Uiteindelijk ontstaat er aan Bisschop van Zoestraat een aanrijding tussen de fietsende verdachte en een surveillanceauto met daarin twee agenten. Daarbij raakte de verdachte gewond. Hij is aangehouden, maar gezien de verwondingen die hij op liep door de aanrijding is hij eerst overgebracht naar het ziekenhuis om daar te worden behandeld.