TILBURG - Na twee meldingen van alerte omstanders is er woensdagavond 17 april 2024 een verdachte aangehouden voor mogelijke bankhelpdeskfraude. De verdachte verzette zich hevig tijdens de arrestatie en er is pepperspray en het stroomstootwapen ingezet om hem aan te houden.


Rond 19.30 ontving de meldkamer twee meldingen van een persoon die een verdachte pintransactie deed. Tijdens het pinnen werd veel moeite gedaan om het gezicht af te schermen. De meldkamer stuurde meteen diverse politieagenten richting de Zouavenlaan. Na het opnemen van de verklaringen van de melders wordt een buurtonderzoek gestart. Een van de agenten wordt door een nieuwe getuige aangesproken, omdat er wederom iemand op een verdachte manier aan het pinnen is. De agent snelt naar de pinautomaat en ziet uiteindelijk rond 20.30u iemand lopen volgens het afgegeven signalement.

De agent rijdt met zijn dienstvoertuig naar de 27-jarige verdachte uit Tilburg, maar die rent weg. De achtervolging wordt ingezet, waarbij de agent ook een fiets van een omstander vordert om achter de verdachte aan te gaan. Uiteindelijk rent hij bij de Vierwindenlaan een steegje in en kan de agent de verdachte naderen. De verdachte voldoet echter niet aan de bevelen van de agent en hij probeert zich los te maken van de greep van de politieman. Uiteindelijk wurmt hij zich los, waarop de agent direct pepperspray inzet. De verdachte rent dan toch weer weg waarna de agent het stroomstootwapen in moet zetten. Uiteindelijk blijft de verdachte op de grond liggen en kan hij worden aangehouden.

Op welke manier de verdachte betrokken is bij mogelijke bankhelpdeskfraude wordt nog verder onderzocht.