TILBURG - NS-personeel en politiemensen hielden maandag 1 maart rond 16:30 uur op station Tilburg-Universiteit een 49-jarige man uit Tilburg aan op verdenking van mishandeling van een NS-medewerker.

Een medewerker van de Nederlandse Spoorwegen spreekt maandag 1 maart een persoon aan die een sigaret rookt op het perron van station Tilburg-Universiteit. Hij legt uit dat het niet is toegestaan om, op de plek waar de man staat, te roken. De man gedraagt zich hierop recalcitrant en slaat de medewerker. NS-personeel houdt de man aan en waarschuwen de politie. Agenten nemen de voor mishandeling aangehouden 49-Tilburger mee naar het cellencomplex. Hij zit vast en wordt verhoort.

Geweld tegen personen met een publieke taak
Personen met een publieke taak moeten ongestoord hun werk kunnen uitvoeren. Helaas gebeurt het regelmatig dat medewerkers van openbaar vervoerbedrijven, zorg-, welzijn- en onderwijsinstellingen, politie en gemeente geconfronteerd worden met geweld en agressie. De politie en het openbaar ministerie treden hiertegen consequent en daadkrachtig op.