ROOSENDAAL/TILBURG - Een 78-jarige Roosendaler en een 62-jarige Tilburgse zijn vrijdag 9 juli 2021 in hun woonplaats het slachtoffer geworden van zogenoemde kettingdieven. Hierbij worden niets vermoedende meestal oudere mensen aangesproken en bijvoorbeeld de weg gevraagd. Als dank worden handen geschud en kettingen omgehangen. Hierbij worden de sieraden verwisseld voor waardeloze exemplaren. Het Tilburgse slachtoffer lukte het om de ketting terug te pakken. Wel mist zij haar trouwring. De politie vermoedt dat het om dezelfde daders gaat. Beide keren wordt gesproken over een BMW. Het aanspreken van de slachtoffers gebeurde met dezelfde woorden en ook de verdere werkwijze is identiek.


Roosendaal

Een 78-jarige man uit Roosendaal liep met zijn rollator en hond omstreeks 11.50 uur op de Voltastraat in zijn woonplaats. Hij zag dat een BMW met buitenlands kenteken hem voorbij reed en daarna stopte. Hij zag dat het stuur aan de rechterkant zat. De bestuurder riep wat naar hem in gebroken Nederlands, strekte zijn arm en hand als groetend gebaar. De aangever gaf hem zonder daar verder bij na te denken een hand. Kort daarna kwam er een vrouw naast hem staan die een ketting om zijn nek hing en er even daarna weer afhaalde. De automobilist reed vervolgens weg in de richting van de Telefoonstraat. Later ontdekte het slachtoffer dat hij zijn gouden ketting en een gouden armband mist. De bestuurder is een man die circa 30 a 35 jaar oud is. De vrouw droeg een hoofddoek en een lang gewaad.

Tilburg

Een 62-jarige Tilburgse liep omstreeks 13.45 uur op het Verdiplein. Naast haar stopte een grijze BM. Ze zag dat voorin twee mannen zaten en achterin een vrouw met een wit hoofddoekje op. De man op de bijrijdersstoel sprak haar aan en pakte haar rechterhand vast. Hij gaf daar een kus op en gaf haar drie ringen. De vrouw die achterin zat, stapte uit en liep op haar af met een ketting en deed deze in één beweging om haar nek en omarmde haar. Ze voelde hierna dat haar eigen kettinkje weg was. Ze zag dat die vrouw weer ingestapt was en dat haar ketting op haar schoot lag. Het lukte haar na wat duw en trekwerk om haar eigen ketting terug te pakken. Hierna reed de auto weg. Later merkte ze dat haar trouwring gestolen was. De bestuurder was getint en had kort naar achteren gekamd haar, de vrouw was dik en had lang zwart stijl haar.

Oproep

Heeft u informatie over deze dieven, bent u getuige geweest van een van deze berovingen, bel dan met de politie via 0900-8844. De politie waarschuwt voor dit soort babbeldieven omdat de impact op slachtoffers groot kan zijn, zeker als de sieraden erfstukken zijn.