BERKEL-ENSCHOT - Een 13-jarige jongen uit Oisterwijk is vrijdag 28 mei jl. omstreeks 14.00 uur zonder enige aanleiding door drie wat oudere knullen mishandeld op de Spoordijk ter hoogte van de Streepstraat. Een 40-jarige wielrenner die daar iets van zei werd tegen zijn hoofd geslagen. De politie van het team Groene Beemden heeft al enkele getuigen gehoord en goede hoop dat de geweldplegers worden achterhaald. Om arrestatie te voorkomen, kunnen zij zich dan ook maar beter melden!

Het slachtoffer fietste vrijdag alleen vanuit Tilburg naar huis. Hij zag terwijl hij over de Spoorstraat reed ter hoogte van de overweg bij de burgemeester Bechtweg een groepje van 3 a 4 jongens staan. Ze waren circa 16 jaar oud en droegen een capuchon. Hij hoorde hen terwijl hij hen voorbij reed iets roepen. Hierna zag hij dat ze fietsend achter hem aan kwamen. Het slachtoffer werd ter hoogte van de Streepstraat door hen ingehaald. Er werd tegen zijn fiets getrapt waardoor hij op de grond viel. Hierna werd hij door jongens op zijn hoofd geslagen en tegen zijn benen en tas getrapt. Hierna fietsten de daders weg via de Oisterwijksebaan in de richting van Oisterwijk.

Door het geweld liep het slachtoffer verwondingen in zijn gezicht en een blauwe plek op een van zijn benen op. Ook raakte zijn fiets en de inhoud van zijn tas beschadigd. Een passerende wielrenner, een 40-jarige man uit Haaren, die het trio op hun gedrag aansprak werd daarna door hen mishandeld. Ook zijn fiets werd daarbij vernield.

Signalement van de daders
Dader 1:
15-17 jaar oud, blanke huidskleur, blauw trainingspak, blond haar, 1.70 - 1.80 m lang, blauwe sneakers, blauwe capuchon

Dader 2:
15-17 jaar oud, blanke huidskleur, grijs/zwart jack met capuchon met aan de boord en mouwenrand fluorgroene band, 1.65 - 1.70 m lang, kort bruin haar met kuifje, lichtgrijze herenfiets

Dader 3:
15-17 jaar oud, blanke tot licht getinte huidskleur, spijkerbroek, bandana voor zijn gezicht rood/wit van kleur, donker haar, 1.70 - 1.75 lang.


Opvallend is dat op dezelfde locatie in augustus 2020 twee willekeurige jongens van hun fiets werden geschopt en geslagen. De drie verdachten werden opgespoord en aangehouden. Hun signalementen komen niet overeen met de daders die we nu zoeken.

Contact
Heeft u tips of informatie, meld dit dan onder vermelding van proces-verbaal nummer 2021134616

- via de banner onder dit bericht

- via de politieapp of het meldformulier op politie.nl

- via 0900-8844 of WhatsApp (0612207006)