TILBURG - Woensdag 30 juni 2021 hebben politie, Belastingdienst en de gemeente een gezamenlijke verkeerscontrole gehouden aan de Burgemeester Brokxlaan. Hierbij zijn diverse bekeuringen uitgeschreven en twee verdachten aangehouden.

De controle vond plaats tussen 15.00 en 21.30 uur en maakt deel uit van een grotere aanpak rondom de Tilburgse winkelgebieden.

Belastingdienst

De Belastingdienst heeft ter plekke ruim 12.000 euro aan belastingschuld geïnd. Ook zijn er 6 voertuigen die een aanslag hebben ontvangen wegens rondrijden met een buitenlands kenteken terwijl zij woonachtig zijn in Nederland.

Politie
De politie heeft diverse bekeuringen uitgeschreven, waaronder 6 keer voor bellen tijdens het rijden. Ook zijn er 5 bekeuringen uitgedeeld voor het niet dragen van een gordel en 2 bekeuringen voor het niet tonen van een rijbewijs

.Er zijn twee aanhoudingen verricht. Een 24-jarige man uit België en een 26-jarige man uit Oosterhout zijn aangehouden voor rijden onder invloed van drugs. Zij hebben beiden een rijverbod van 24 uur opgelegd gekregen.

Meld verdachte situaties

Samen met ondernemers, verschillende partners en bewoners werkt de Gemeente Tilburg eraan om de omgeving rondom winkellint Besterd een plek te laten zijn waar mensen graag wonen, werken, winkelen en verblijven. Deze actie is daar een voorbeeld van. Ook uw hulp als buurtbewoner of ondernemer is hierbij belangrijk. Heeft u een vermoeden dat er iets niet klopt, meld dit dan. Een actuele verdachte situatie mag u altijd melden via 112.