DONGEN - Een inbreker heeft vannacht maar kort ‘plezier’ gehad van zijn gestolen spullen. De getuige volgde hem en kon zo de politie op het goede spoor zetten.


Op zondag 12 september 2021 om 2.15 uur kwam er een melding binnen bij het operationeel centrum dat er ingebroken werd in een garage bij een woning aan de Noorderlaan. Een getuige had gezien dat een man, wiens signalement hij doorgaf aan de meldkamer, in ieder geval een fiets had meegenomen uit de garage. Meerdere surveillance-eenheden werden naar Dongen gestuurd.

Aanhouding

De melder gaf aan dat de verdachte zich op de parkeerplaats bij een supermarkt zou ophouden. Op dat moment was daar ook een eenheid ter plaatse. Daar troffen ze een man met een fiets en enkele spullen die mogelijk uit de garage weggenomen waren. De verdachte, 36 jaar met een onbekenden verblijfplaats in Nederland, werd aangehouden. De bewoners van de woning waar was ingebroken werden wakker gemaakt. Ze herkenden hun spullen en kregen die ook direct weer terug. De verdachte is ingesloten aan het bureau en de getuige werd hartelijk bedankt.