LOON OP ZAND - Een 82 jarige vrouw uit Loon op Zand werd donderdag 4 november van bijna 1000 euro beroofd nadat een persoon zich voordeed als medewerker van haar bank.

De vrouw kreeg een telefoontje van iemand die zich voordeed als medewerkster van haar bank. De vrouw vertelde haar dat iemand geprobeerd had geld van haar rekening te stelen, maar dat dat gelukkig niet was gelukt. Wel moest de het slachtoffer wat aanpassingen op haar computer doen. Toen ze vertelde dat ze dat niet zelf kon, zei de zogenaamde Helpdeskmedewerkster dat ze wel iemand langs zou sturen om haar te helpen. Inderdaad kwam er kort daarna iemand aan de deur die zijn ‘hulp’ aanbood. Onbekend met de procedures gaf de bejaarde vrouw hem toegang tot haar computer. Ook gaf ze haar bankpasjes af aan de man, die daarmee korte tijd later het geld van haar rekening haalde.

Uw bank zal telefonisch nooit om uw bankgegevens of een pincode vragen. Ook wordt er nooit een medewerker naar uw woning gestuurd om spullen op te halen.

Meer informatie over Helpdeskfraude en andere vormen van oplichting vind je op https://www.politie.nl/informatie/ik-ben-slachtoffer-van-helpdeskfraude-wat-nu.html