TILBURG - Ook in Tilburg waren er op zondag 24 januari ernstige rellen tijdens de avondklok. Met name in Tilburg West werd er door een grote groep gereld, geplunderd en werd er van alles vernield. Winkels, een bushokje dat in vlammen op ging, panden en verkeersborden en er gingen auto’s in brand. Er werden molotovcocktails gegooid, in een winkel tegen de politie. Journalisten werden belaagd, zo erg dat ze dachten dat ze gelyncht zouden worden. Bij een huis werd een explosief door het raam gegooid. De bewoonster raakte zwaargewond aan haar gezicht. Meerdere relschoppers staan op beeld!


Ook in Tilburg liep het zondagavond 24 januari helemaal uit de hand. Er werd op social media opgeroepen om te gaan rellen. Ondanks de stopgesprekken die daarna met meerdere mensen gehouden zijn, verzamelden zich die avond in Tilburg West een grote groep mensen. De hele avond was het onrustig in Tilburg West. Er werd met vuurwerk gegooid, ook naar de politie. ME bussen werden bekogeld. De sfeer was echt grimmig.

We staan in deze zaak even stil bij een paar incidenten, waarbij we uw hulp vragen bij het vinden van de daders.

Alles en iedereen die in het vizier van de groep kwam was doelwit. Bij een woning aan de Westermarkt gooide iemand die avond een explosief door het raam. De bewoonster was gewoon thuis en had niets met het geweld te maken. Ze raakte zwaargewond.

Ook twee journalisten die aan het werk waren werden belaagd. Zo erg dat ze moesten rennen en het gevoel hadden dat ze door de menigte zouden worden gelyncht. Dat was in de Eduard Meijerslaan. De journalisten renden een brandgang en werden gered door een buurtbewoner. Ook hier krijgt de politie graag tips. Neem contact op als u getuige was, of als u weet wie de twee journalisten belaagden.

Een groepje jongeren rende die avond door de Jacques Oppenheimstraat om te stoppen bij kledingwinkel. De politie heeft al de nodige mensen aangehouden. Maar nog niet iedereen. Voor dit incident zoekt de politie nog deze drie jonge mannen. Ze zijn op verschillende momenten goed te zien. Het gaat om een man met grijze broek en witte schoenen. Deze draagt een jas met een best opvallende tekst: “In Gold We Trust”. Het kan zomaar een aanwijzing zijn. En de derde staat er ook goed op. Hij draagt een groene gewatteerde jas. Hij wordt ook gezocht voor vernieling bij de Albert Heijn aan de Westermarkt.

Maar we zijn er nog niet. Want we zoeken ook degene die een molotovcocktail tegen een ME-bus gooide. Ook dit incident staat op beeld.

Net als de andere keren vragen we u ook deze keer, als u belt, zet u dan de nummers er even bij?