TILBURG - Op maandag 18 december probeer iemand illegaal zwaar vuurwerk bij een coffeeshop aan de Gasthuisring in Tilburg aan te steken. Hij werd betrapt, dus zijn actie mislukte. De man staat op beeld. Herkent u hem?


Dit zijn beelden van maandag 18 december, het is ongeveer kwart over twee ’s nachts. Ook al draagt hij een capuchon en heeft hij een sjaal voor zijn gezicht, zijn ogen en huidskleur zijn heel goed te zien. Hij gebruikt een zwarte plastic fles, met zwaar vuurwerk daaraan vast geplakt. Hij probeert dit geheel op het raam te plakken. Maar ineens stormen er drie mannen naar buiten. De dader schrikt zich rot en gaat er als een haas vandoor. De dader wist niet hoe snel hij weg moest komen. Hij liet op zijn vlucht alles achter. De blauwe plastic tas en ook het vuurwerk en de zwarte plastic fles. In de fles zat een brandbare vloeistof, en het vuurwerk bestond uit een aantal zogenoemde Cobra’s. Vuurwerk met een enorme explosieve kracht.

De mannen zien nog dat hij daar in een klaarstaande vluchtauto stapt. Hij stapte achterin, dus er is zeker nog iemand bij betrokken. De auto rijdt vervolgens weg in de richting van de Hart van Brabantlaan. Mogelijk was dit een zwarte Citroen, het type is niet duidelijk. In het kenteken van de auto zat waarschijnlijk het getal 82. Op welke plek in het kenteken is niet zeker. Als u dit iets zegt, laat het dan meteen weten.

Ook al draagt hij capuchon en sjaal, toch kan het zijn dat iemand hem herkent. Het nummer van de opsporingstiplijn is 0800-6070. Uiteraard kunt u ook bellen met Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000, voor als u wel iets wilt delen, maar liever niet uw naam zegt.