TILBURG - In de vroege ochtend van dinsdag 14 november 2023 werd er op het Pieter Vreedeplein een zwaar explosief geplaatst aan de gevel bij een horecagelegenheid. Er klonk een luide knal. Er was sprake van flinke schade aan de gevel.


Het begint met een man die vanuit de richting Veemarkt/Tivolistraat komt en loopt naar de Korte Heuvel. Hij draagt een donkerkleurige met capuchon. Op de achterkant zien we een lichtkleurige afdruk. Ook zijn schoenen vallen op.

Via de Heuvelring loopt hij naar het Pieter Vreedeplein. En nu komt het. Hij legt iets in de hoek van het pand. Er zit een lange draad aan, die hij lijkt uit te rollen als hij een paar meter verderop wil gaan staan. Toch even terug, het pakketje even goed neerleggen, en weer gaat hij verderop staan. En dan ineens: een enorme explosie. De dader sprint ondertussen de straat uit en verdwijnt.

De eerste vraag die we hebben is natuurlijk: wie is de man op de beelden? Als u een vermoeden heeft, laat het ons dan weten. Een andere vraag is: waarom nou juist hier? Als er iemand is die daar meer over kan zeggen, dan horen we ook dat graag.

Verder zoeken we ook drie specifieke getuigen;Het gaat om drie mannen die een paar minuten voor de explosie langs het pand lopen. Zij hebben wellicht de dader gezien.!