TILBURG - Een 85-jarige Tilburger krijgt op woensdag 1 september 2021 omstreeks 19.15 uur een telefoontje van een vrouw die zich uitgeeft als RABO bankmedewerkster. Ze hadden een ongebruikelijke bankoverschrijving gevonden. Ze laat de bejaarde man zijn bankapp openen om een en ander te controleren. Na een lang gesprek geeft ze door dat de twee banpassen opgehaald worden door een koerier omdat ze vernietigd moeten worden. Drie kwartier later staat er een man voor de deur die hij de passen meegeeft. Als de aangever later die avond toch twijfels krijgt over het verhaal, logt hij in op zijn rekeningen. Hij ziet dan dat er inmiddels duizenden euro's afgeschreven zijn. De man die zijn pasje ophaalde was een jongeman, circa 25 jaar oud met een Noord Afrikaans uiterlijk


De pinner staat duidelijk op beeld en wij zijn op zoek naar de identiteit van de verdachte! Weet u waar we hem kunnen vinden? Geef uw tips door via het tipformulier of 0800-6070. Anoniem kan uiteraard ook via 0800-7000.

Trap er niet in!
Banken benaderen u niet telefonisch met allerlei vragen over uw privé bankgegevens. Vaak zijn het de wat ouderen onder ons die de criminelen uitkiezen als slachtoffer. Waarschuw uw familie, ouders of grootouders om hier niet in te trappen.

Help ons mee de dader op te pakken. Maar vergeet niet dat u zelf ook veel kunt doen om dit te voorkomen. Allereerst geef nooit bankgegevens door via de telefoon, nooit. Maar vertel ook uw omgeving erover, zorg dat uw omgeving zich bewust is van de risico’s.