TILBURG - Een 87-jarige vrouw in Tilburg Noord krijgt donderdag 8 juli 2021 omstreeks 11.30 uur een telefoontje op haar vaste toestel. Een man die zich voorstelt als Rabobankmedewerker zegt dat er een poging phishing op haar bankrekening heeft plaats gevonden. Hij vraagt vervolgens enkele persoonlijke gegevens en zegt dat er gelukkig iemand in de buurt is die even langs komt om alles weer in orde te maken. Tien minuten daarna belt een man aan die ze binnenlaat. Hij gaat met haar computer aan de gang, Het gaat om een blanke man met kort blond haar, hij is circa 25 jaar oud. Hij zegt tot slot dat ze haar telefoon moet uitzetten omdat er een virus op zou zitten. Na zijn vertrek doet ze haar verhaal bij haar zus, die voelt direct onraad. Het slachtoffer belt de bank en hoort dan dat er duizenden euro's van haar lopende en spaarrekening zijn afgehaald.


De pinner staat duidelijk op beeld en wij zijn op zoek naar de identiteit van de verdachte! Weet u waar we hem kunnen vinden? Geef uw tips door via het tipformulier of 0800-6070. Anoniem kan uiteraard ook via 0800-7000.

Trap er niet in!
Banken benaderen u niet telefonisch met allerlei vragen over uw privé bankgegevens. Vaak zijn het de wat ouderen onder ons die de criminelen uitkiezen als slachtoffer. Waarschuw uw familie, ouders of grootouders om hier niet in te trappen.

Help ons mee de dader op te pakken. Maar vergeet niet dat u zelf ook veel kunt doen om dit te voorkomen. Allereerst geef nooit bankgegevens door via de telefoon, nooit. Maar vertel ook uw omgeving erover, zorg dat uw omgeving zich bewust is van de risico’s.