TILBURG - De politie is op zoek naar getuigen van een mishandeling die zaterdagmiddag 4 april tussen 15:45 uur en 16:10 uur plaatsvond aan de Stappegoorweg in Tilburg. Een 17-jarige jongen is daar op het fietspad ter hoogte van het bushokje nabij de ijsbaan door meerdere jongeren mishandeld. Was u getuige of heeft u meer informatie? Bel dan met de politie via 0900-8844.


Agenten ontvangen zaterdagmiddag rond 16:10 uur een melding dat er een mishandeling heeft plaatsgevonden aan de Stappegoorweg in Tilburg. Twee jongeren worden, na het verlaten van de fietskelder, plots klem gezet door een voor hen onbekende groep jongeren. Ter hoogte van het bushokje nabij de Irene Wust ijsbaan staan de twee stil en wordt, door iemand uit de groep, een van hun fietsen op slot gezet. Een vriend van de twee jongeren ziet dat er iets aan de hand is en rijdt met zijn scooter richting het bushokje. Wanneer hij bij zijn vrienden en de groep aankomt, merkt de groep op dat hij een kleine camera op zijn helm draagt. Hierop wordt de 17-jarige jongen direct door verschillende jongeren meerdere keren tegen zijn helm en hoofd geslagen. De groep grijpt richting de camera, maar als dit niet lukt, trekken ze hem van zijn scooter en blijven ze hem schoppen en slaan. Wanneer het slachtoffer weet op te staan, gaat de groep er plots vandoor en vertrekt in de richting van de fietstunnel van de Ringbaan-Zuid.

Aanhoudingen
Twee jongeren zijn gisteren en vandaag door de politie aangehouden voor mogelijke betrokkenheid bij de mishandeling. Een 18-jarige Tilburger is zaterdagvond 3 april in zijn woning aangehouden. Vanochtend, zondag 4 april, hield het onderzoeksteam een 12-jarig meisje in haar woning aan. Beide verdachten zitten vast en worden door de politie gehoord. Het onderzoeksteam onderzoekt onder andere wat hun rol was bij dit incident.

Meld je
Maakte jij deel uit van de groep jongeren die gisterenmiddag aanwezig waren bij deze mishandeling? Meld je bij de politie! Verschillende jongeren staan op beeld. Het onderzoeksteam bekijkt deze beelden en onderzoekt wie deze personen zijn. Het onderzoeksteam sluit daarom meerdere aanhoudingen dan ook niet uit.

Getuigen gezocht
De politie komt graag in contact met mogelijke getuige van deze mishandeling. De mishandeling vond plaats aan de Stappegoorweg nabij de Ringbaan-Zuid. Het is een drukke weg, er moeten dan ook zeker mensen zijn die getuige waren van deze mishandeling. Heeft u informatie of heeft u misschien iets gezien of gehoord dat hiermee te maken kan hebben en heeft u nog niet met de politie gesproken? Geef uw informatie dan door via het telefoonnummer 0900-8844. Dit kan ook via Meld Misdaad Anoniem (M) 0800-7000.