TILBURG - Politiemensen hielden vrijdag 2 april rond 20:00 uur vier personen aan middels benaderingentechniek gevaarlijke verdachte nadat het voertuig waarin zij zaten eerder op avond mogelijk betrokken was bij een conflict waarbij zou zijn gedreigd met een vuurwapen. Het conflict vond rond 18:00 uur plaats aan de Europalaan in Tilburg. De politie komt graag in contact met mogelijke getuigen en spreekt ook graag met mensen die mogelijk in het bezit zijn van (camera)beelden van het conflict.


De politie ontving vrijdag 2 april rond 18:00 uur een melding dat er aan de Europalaan in Tilburg een conflict gaande zou zijn. Bij het conflict zou met een vuurwapen zijn gedreigd. Volgens getuigen zou een voertuig met hoge snelheid vanaf de Europlaan zijn weggereden. Het desbetreffende voertuig wordt iets voor 20:00 uur gezien op de A12 ter hoogte van De Meern. Politiemensen stoppen het voertuig en benaderen de inzittenden middels een speciale procedure: benaderingstechniek gevaarlijk verdachten. Met behulp van deze procedure wordt een veilige omgeving voor zowel politie als omstanders gecreëerd. De vier inzittenden, twee mannen en twee vrouwen, zijn door politiemensen meegenomen naar het cellencomplex. Twee van de inzittenden (twee vrouwen) zijn later op de avond heen gezonden. De andere twee inzittenden, een 20-jarige Tilburger en een 27-jarige man zonder vaste woon of verblijfplaats, zitten nog vast en worden door de politie gehoord. Het voertuig is in beslag genomen en wordt doorzocht. Het onderzoek loopt.

Getuigen gezocht
De politie onderzoekt onder andere de toedracht van het conflict dat rond 18:00 uur plaatsvond aan de Europalaan in Tilburg en komt graag in contact met getuigen en/of betrokkenen. Heeft u iets gezien wat de politie kan helpen in het onderzoek of beschikt u mogelijk over camerabeelden en heeft u nog niet met de politie gesproken? Neem dan contact op met de politie via het nummer 0900-8844. Blijft u liever anoniem, dan kunt u bellen met Meld Misdaad Anoniem, telefoonnummer 0800-7000.