GOIRLE - De politie zoekt getuigen van een beroving die zaterdagmiddag 15 augustus plaatsvond in het bos nabij het Gorps Baantje in Goirle. Het slachtoffer moest van de twee daders zijn sieraden afstaan. Was u getuige of heeft u meer informatie? Belt u dan met 0900 8844.


Rond 14:30 uur ontvangt de politie een melding dat er zojuist een 56-jarige man in het bos vlakbij het Gorps Baantje in Goirle is berooft. Hij loopt samen met zijn hond zaterdagmiddag rond de klok van twee uur door het bos. Twee mountainbikers komen hem tegemoet gefietst. Nadat ze het slachtoffer zijn gepasseerd, keren ze om en eisen ze zijn sieraden. Wanneer de man niet snel genoeg meewerkt, krijgt zijn hond van een van de daders een trap en begint hiervan te janken. Met de sieraden van de man vlucht het duo in de richting van de Roovertsche Leij. Het slachtoffer en zijn hond blijven verbouwereerd achter. Niet veel later passeren hem twee mensen die ook door het bos wandelen. Hij spreekt hen aan en zij bellen behulpzaam de politie. Verschillende eenheden zoeken in de omgeving nog naar de mogelijke daders, maar treffen helaas niemand aan die aan hun signalement voldoet.

Signalement
Een van de daders was ongeveer 1.95 meter lang, blanke huidskleur en had een normaal tot slank postuur. Hij had kort gemillimeterd haar, droeg een korte spijkerbroek en een wit T-shirt met vlammen erop. De ander was ongeveer 1.70 meter lang, ook een blanke huidskleur en had een mager postuur. Hij had kort haar met daarin veel gel, droeg een wielrenpak van Jumbo Visma en klikschoenen. Opvallend was dat zijn mountainbike grote tube wielen had.

Getuigen gezocht
Was u gisterenmiddag toevallig in het bos gelegen tussen het Gorps Baantje en de Belgische grens? Is u iets opgevallen, was u wellicht getuige of heeft u belangrijke informatie voor het team? Belt u dan met 0900 8844. Blijft u liever anoniem, belt u dan met Meld Misdaad Anoniem; 0800 7000