TILBURG - Agenten in burger hebben zaterdag 29 mei 2021 rond 19.00 uur een 53-jarige fietsendief op heterdaad aangehouden. Bovendien werden in de berging behorend bij de flatwoning waarin hij recent werd aangetroffen drie dure fietsen aangetroffen, waarvan er twee in elk geval gestolen zijn. De 54-jarige bewoonster werd aangehouden ter zake heling. Kennelijk mogen in haar woning regelmatig mensen logeren.

Agenten surveilleerden zaterdagavond in burger. Ze kregen een melding dat een fietsdiefstal gaande was bij een woonzorgcentrum aan de Generaal Smutslaan. Ze zagen daar een man met een fiets lopen die hij aan de achterzijde omhoog hield. Ze hielden de man in de gaten en zagen dat hij de fiets stalde bij een flat aan de Generaal Smutslaan. Ze hebben hem vervolgens aangehouden ter zake de fietsdiefstal

Herkenning
Een van de agenten herkende hem van een controle eerder in de week. Hij stond toen voor een woning in dezelfde flat als waar hij nu de fiets gestald had. Hierop hebben agenten een verder onderzoek ingesteld. In de berging behorende bij die flatwoning werden drie fietsen aangetroffen waarvan er twee als gestolen zijn opgegeven. Deze exemplaren en twee fietsen die in de trappenhal stonden, zijn in beslag genomen. De 54-jarige bewoonster is als verdachte van heling aangehouden.