TILBURG - Een harde explosie heeft de bewoners van het Paletplein in Tilburg de schrik van hun leven gegeven. Afgelopen nacht was er een harde ontploffing bij een supermarkt aan het plein. Meerdere ruiten sneuvelden. Er raakte niemand gewond.

Op maandag 4 januari 2021 om 2.30 uur kwamen er meerdere meldingen binnen bij het operationeel centrum. Men sprak van een verdachte situatie, direct daarna van een harde knal en kort daarop dat er brand uit was gebroken in een winkel aan het Paletplein. De hulpdiensten rukten massaal uit. Toen de brandweer ter plaatse aan het blussen was werd er direct opgeschaald naar grip 1. Omdat er sprake was van een explosie werd een expert van de politie ter plaatse geroepen. Die schakelde direct de EOD in om onderzoek te doen. Door de explosie end e brand was de supermarkt totaal vernield. Naastgelegen panden hadden ook schade opgelopen. In de ruime omgeving waren meerdere ruiten gesneuveld.

Onderzoek en getuigenoproep
Toen de brand geblust was is de politie een onderzoek gestart. De aangifte zal opgenomen worden en een buurtonderzoek zal plaats vinden. In verband met eerdere soortgelijke incidenten ergens anders in het land zal het team contact hebben met het team wat die zaken onderzoekt. We vragen ook uw hulp in,. Heeft u tips of informatie. Of woont in de omgeving van het paletplein heeft u een camera hangen die op de straat is gericht, meld dit dan:
- via de banner onder dit bericht
- via de politieapp of het meldformulier op politie.nl/aangifte-of-melding-doen
- via 0900-8844 of WhatsApp (0612207006)
- anoniem via 0800-7000 of het meldingsformulier van M
- anoniem via 0900-8844, niet uw naam zeggen en meteen vragen naar TCI (Team Criminele Inlichtingen)