KAATSHEUVEL - Een automobilist en zijn passagiers hebben vrijdagavond een dronken weggebruiker de weg versperd zodat hij niet verder kon. Dat moesten ze wel bekopen met een bedreiging met een honkbalknuppel. De verdachte is aangehouden.


Op vrijdag 21 mei 2021 surveilleerde een politie-eenheid op de Dreefseweg in Kaatsheuvel. Op dat moment zagen ze midden op de weg een man lopen met een honkbalknuppel in zijn hand. De man zag de agenten en liep naar zijn auto die ook midden op de weg stond. Hij gooide de honkbalknuppel weg.

Klemgereden
Een van de agenten sprak de man aan. De andere agent werd gewenkt door enkele omstanders die hun verhaal vertelden. Bleek dat men gezien had dat de man slingerend over de weg reed, vermoedelijk dronken. Een andere weggebruiker had de betreffende auto klem gereden om te voorkomen dat hij verder zou rijden. De verdachte was daar zo van geschrokken en had zich bedreigd gevoeld dat hij uitstapte met een honkbalknuppel in zijn hand. Hij was zeer agressief naar de twee inzittenden die in de auto zaten die hem hadden klem gereden. Op dat moment reed de surveillance-eenheid de straat in en werd mogelijk erger voorkomen.

Alcohol en wapenbezit
Bij een ter plaatse afgenomen voorlopige ademtest bleek de 56-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats gedronken te hebben. Ook bleek dat hij reed terwijl zijn rijbewijs ongeldig was verklaard. Voor deze feiten en het bezit van de honkbalknuppel waar hij mee dreigde is hij aangehouden.