OISTERWIJK - De afgelopen dagen zijn drie minderjarige asielzoekers aangehouden omdat ze verdachte worden van en woning inbraak. Bij die inbraak kreeg de bejaarde bewoner een forse klap.

Een bewoner van de Tilburgseweg betrapte zondagavond 21 februari een woninginbreker. Rond 22.30 uur hoorden de bewoners geluiden aan de voorzijde van hun woning. Toen een van hen naar de eerste etage liep, zag hij een inbreker in de raamopening van de slaapkamer zitten. Hij greep de dader vast, maar moest dit bekopen met een flinke vuistslag in het gezicht. Toen de bewoner de inbreker losliet vanwege de pijn, sprong de inbreker naar beneden de voortuin in. Hij rende, samen met in ieder geval één handlanger, weg in de richting van het centrum.

Onderzoek
De politie startte een onderzoek. Al snel kwamen de rechercheurs uit op het AZC. Verschillende aanwijzingen wezen erop dat in ieder geval één van de verdachten een bewoner was. Op 2 maart 2021 is een 14-jarige bewonder van het AZC aangehouden als hoofdverdachte in deze zaak. Hij was aangehouden voor winkeldiefstal en kon na afhandeling van die diefstal meteen blijven overnachten bij ons voor de inbraak met geweld. Op 4 maart zijn twee medebewoners(15 en 16 jaar) van deze verdachte ook aangehouden op het AZC verdacht van het feit dat ze mededaders of medeplichtig zijn. De recherche gaat verder met het onderzoek.